ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Blog

Beníček našel domov

Beníček našel domov

Šestiletý Beníček, který měl velký problém najít svého nového milujícího pána, se konečně dočkal.
Beníček měl smůlu na krásný start do života. Než se komplikovaně dostal k nám, žil u 90-ti leté paní, která ho měla jen na hlídání objektu, ale bližší vztah s Beníčkem neměla. Beníček se ven dostal pouze 2x do týdne, jinak byl zavřený ve studeném a špinavém kotci. Několikrát jsme se snažili kontaktovat paní, jeli jsme k paní i s novou zateplenou boudou, zimním oblečkem, kvalitními granulemi a potřebami na venčení. Paní nás nechtěla pustit do domu, tak jsme ji na zahradě nechali veškeré věci, co jsme dovezli a napsali paní vzkaz, že je to od nás pro Beníčka.  Paní na nás podala trestní oznámení za nepovolený vstup na cizí pozemek a věci odmítla se slovy, že pes nic nepotřebuje.
Po dlouhém pátrání jsme získali kontakt na syna seniorky. Pán byl rozzlobený, proč tak moc řešíme jejich psa. Když jsme pánovi vysvětlili, jaká je situace, že Beníček nemůže v takovém prostředí a bez jídla následující zimu a mrazy přežít. Pán se uklidnil a začal s námi jednat. Pochopil, že to není dobře jak Beník žije a sám na něj nemá bohužel čas a ani vhodné podmínky.
Ještě ten den se nám podařilo jet pro Beníčka s novým domečkem a teplým oblečkem.  Při příjezdu dostal granule a čistou vodu co moc neznal.
Beníček byl z počátku velmi nedůvěřivý a měl problém s manipulací, protože nic kromě kotce nepoznal, ale každodenní práce s ním a láska z něj udělala úplně jiného psa, který je připraven k adopci.
Posunuli jsme ho z venkovního prostoru do tepla domů a jestli si myslíte, že se pes z kotce nenaučí hygieně, omyl. Pouze dva dny a je z něj úžasný domácí vzorňák.
Právě psi, co zažili to špatné si na to dobré zvykají velmi rychle a dobře se učí všemu co třeba štěňatům trvá. Jsou neskutečně vděční.
Beníček i po tak těžkém startu do života, konečně spatřil nejen záblesk světla od nás, ale také světlo a konci tunelu u nového pána Havelky z Prahy. Pán milující psi, chození do přírody a hledání kešek, konečně našel k sobě skvělého parťáka Beníčka. Spolu jsou nerozlučná dvojka.
Ještě jednou bychom chtěli panu Havelkovi poděkovat a do budoucna přejeme mnoho zdarů, hezkých chvil s parťákem Beníčkem.
 

Fotogalerie