ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Blog

Beník hledá domov

Beník hledá domov

Beník věk přes 6 let, hledá domov 
Dostali jsme prosbu o pomoc pro tohoto X kokršpaněla, který žije v nevhodných podmínkách v kotci celých 6let s tím že se dostane 2x týdně na chvíli na zahradu, když přijede syn seniorky.
Při jednání s majitelkou, které je skoro 90 let bylo jasné, že pes je pouze živý alarm a vztah nebo potřeby k tomu zvířeti se nepřipouští. Nepomohly ani prosby a pokus o výkup.
Ona je prostě zvyklá že je tam, kde je a hlídá.. Zkoušela jsem vyjednat alespoň, že jim darujeme zateplenou lepší boudu a úvaz. Ne pes nepotřebuje.
No nevzdáváme se a tak jsme i přesto sehnali boudu, zateplili, natřeli a dovezli i s úvazem obojkem a kvalitními granulemi paní.
Bohužel je skoro hluchá takže neslyšela ani naše zvonění ani buchání, rozhodli jsme se proto boudu nechat na pozemku a poslat sousedku se vzkazem že je od nás a prosíme, aby ji psovi dali.
Druhý den mi volala sousedka, že na nás chce paní podávat trestní oznámení, že jsme ji vstoupili na pozemek a že boudu ani granule a úvaz nepřijme, protože psovi nic nechybí.
Byla to šílená bezmoc a vztek protože ten pes vždy když jsme tam byli se třásl zimou a byl dost hubený.
V otevřené nezateplené boudě bez jakékoliv podestýlky by možná tyto mrazy nezvládl. Rozhodli jsme se podat podnět na veterinární správu. Kontrola přišla a zjistili absenci očkování takže nepříjemnosti a pokuta. Konečně jsem získala tel. na syna seniorky, který byl velmi rozzlobený, že řešíme takto jejich psa a po mém vysvětlení situace a prosbách se nakonec rozhodl, že souhlasí abychom si psa vzali k nám do psího domova, protože se o něj jeho máma stejně už nemůže starat a on nemá čas.
Pan byl oproti své matce rozumný a chápal o co nám šlo. Takže hned ten den se jelo rychle pro Beníka i s budou.
Beník byl z počátku velmi nedůvěřivý a měl problém s manipulací, protože nic kromě kotce nepoznal, ale každodenní práce s ním a láska z něj udělala úplně jiného psa, který je připraven k adopci.
Posunuli jsme ho z venkovního prostoru do tepla domů a jestli si myslíte, že se pes z kotce nenaučí hygieně, omyl. Pouze dva dny a je z něj úžasný domácí vzorňák.
Právě psi co zažili to špatné si na to dobré zvykají velmi rychle a dobře se učí všemu co třeba štěňatům trvá. Jsou neskutečně vděční.
Takže přátelé my jsme udělali maximum a teď je to na vás poskytnout tomuto úžasnému stvoření domov v bytě nebo domě. Už žádná zima ani samota! Sdílejte nabízejte vhodným a zodpovědným.
Beník se nachází u nás v psím domově Pod křídly anděla spolku Zastavme Utrpení v Žerotíně u Olomouce. Více informací na tel číslo 773797617 pište prosím SMS odkud jste a co nabízíte, ozvu se jak to bude možné.
A na závěr bych chtěla říct:,, Sami vidíte na tomto případu jak je to někdy těžké změnit jim smutné osudy, ale nevzdávejte se. Vždy existuje nějaká cesta, která vede k vysvobození. Sami si nepomohou.''

Fotogalerie