ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Blog

Melox odjel do vysněného domova

Melox odjel do vysněného domova

Sporťák Melox našel domov.
Dostali jsme prosbu o pomoc pro cca dvou letého křížence Staforda, který dle místních obyvatel často vyje, kňučí a naříká z domu nepřizpůsobivých občanů, který nemá z větší části okna. Místní si mysleli, že ho majitele buď zavírají, nebo někam odjeli a nechali samotného. Varianta A byla správná...
Aby se zbytečně nevolala policie, požádala jsem, aby se šli zeptat proč pes denně naříká a zjistili tak jestli je někdo doma a pokud ano dala jsem instrukce, aby zkusili psa získat, že ho hned vezmeme.
Byl to osud. Pes si doslova přivolal pomoc. Majitelé zrovna řešili stěhování a psa už samozřejmě nechtěli, neměli k němu vztah i proto ho zavírali zvlášť v nefunkční koupelně u domu, kde bylo vybité okno, takže uvnitř byla zima jako venku. Pes dle slov ženy, která tam šla se krčil za pračkou mezi špinavými hadrami a třepal se zimou. Původní majitelka ho nadšeně předala paní bez jakýchkoliv emocí s tím, že stejně neví, kam by ho dali.
Hned jsme si pro něj jeli, smutné zjištění bylo, když nám oznámili, že mají psa z útulku ve Vyškově. Nepochopitelné!
V tomto případě bylo více než jisté, že je pes jen image a nebudou schopní se ani postarat ani vychovávat tak silného psa.
Melox, ale i díky špatným zkušenostem s lidmi, na člověka nezanevřel. Z počátku se hodně bál kontaktu s rukou, ale teď už je na tom dobře, vítá, těší se na venčení, už začíná chápat, že tahat na vodítku je nežádoucí. Je to vděčný a aktivní mladý pes, který potřebuje pohyb a správné vedení i hranice. Na psy a feny nereaguje útočně, chce si hrát.
Pro Meloxe chceme najít zodpovědné lidi, kteří se ho nebudou chtít už nikdy zbavit, ideální by byl dům se zahradou a lítačky ve dveřích, aby mohl ven i dovnitř.
Je to jak splněný sen pro Meloxe, když se nám podařilo najít vysněné a vhodné nové majitele. Nový majitelé mají velmi velký dům se zahradou, kam má Melox přístup celý den. Páníčci jsou velmi aktivní lidé, proto si Melox s nimi užívá horské túry, procházky do lesa, běhání po loukách a podobně. Doufáme, že tyto radovánky jim vydrží dlouho a Melox si užije život psa, jak si nejlépe zaslouží. Ještě jednou velké díky novým majitelům.
 

Fotogalerie