ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Blog

Smutný příběh se šťastným koncem fenky Desie

Smutný příběh se šťastným koncem fenky Desie

Smutný příběh se šťastným koncem fenky Desie... Dostali jsme prosbu o pomoc pro pejska na řetězu v zahradách. Oznamovatelé ani já jsme nevěděli, jestli jde o psa nebo fenku. Začala jsem několik dní chodit k zahradě v domnění, že potkám majitele, bohužel... Proto jsem nechala vzkaz na bráně. Ozval se mi. Už po tel rozhovoru mi bylo jasné, že k fence nemá a nikdy neměl vztah. Pořídil si ji z místního útulku jen na hlídání zahrady a teď už je ji prý asi 11 let, takže už ji nechá '' chcípnout tam'' jeho slova a pak už bude mít k zahradě elektřinu, takže si nemusí psa pořizovat dá si tam kameru. Ale jinak nechápal, co řeším fena prý je tam šťastná a nic ji nechybí, denně ho vidí, když donese žrádlo.
Očkovací průkaz samozřejmě neměl, na dotazy očkování nebo čipování odpověděl, že je jen na zahradě tak myslel že nemusí mít, klasika... Samozřejmě nejdřív tvrdil že chodí pravidelně ven na procházky, ale když jsem ho pak požádala, aby mi ukázal vodítko a obojek náhubek neměl nic jen ten řetěz. A vlastně ji mnohdy ani na tu zahradu nepustil, aby nemusel sbírat exkrementy všude. Takže jednou denně přes zimní období kontakt s člověkem 10minut, když donesl vodu a krmení.
Vysvětlila jsem mu, že podmínky, které feně nabídl jsou otřesné a nedůstojné a přesvědčila jsem ho, aby nám fenu daroval. Nakonec souhlasil. Sám nebyl schopný mi ji dát bez řetězu kolem krku, protože matky byly zarezlé a nešly povolit až u nás kleštěmi.
Při veterinární prohlídce jsme ji bohužel našli útvar na krku. Domluvila se veterinářkou na nejbližší termín zákroku. Opět velké díky MVDr. Jitce Tesaříkové a jejímu týmu za perfektní práci. Desie to zvládla. Po zákroku byla ještě na antibioticích a hodně jsme ji museli přemlouvat k pití i jídlu, ale dostala se z toho, vrátila se ji dobrá nálada, chuť k jídlu i pohybu a jizva se pěkně hojí.
Desie je neskutečně vděčná, vitální, klidná a učenlivá fenka. Deie se zaslouženě dočkala rodiny, kde může dožit svůj nelehký život doma v teple a bude mít denně procházky. Rodinu si rychle získala a velmi oblíbila. Má nadstandartní péči a lásku, stala se plnoprávným členem rodiny. Přejeme Desie mnoho krásných chvil a příjemných zážitků v novém domově. Také děkujeme rodině, že se Desie ujala se vší láskou.
 

Fotogalerie