ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Blog

Beny hledá domov

Beny hledá domov

Beny 9 let x jezevčíka hledá domov.
Dostali jsme prosbu o pomoc pro tohoto nechtěného pejska, který zůstal po smrti seniorky v domě sám. Přesněji řečeno, pozůstalí o něj neměli zájem, díky jeho chování tak ho zavřeli do kůlny vedle domu, kde mu docházeli dávat vodu a krmení, než se najde jiné řešení.
Pro psa, který žil s paní celé roky to bylo trauma a po týdnu věznění, kdy jsme se o něm dozvěděli jel okamžitě k nám do psího domova.
Bohužel jako mnoho jiných seniorů, kteří si pořizují psy od štěněte, ani Ben nedostal žádnou výchovu, nepoznal náhubek, vodítko, manipulaci ani kontakt s jinými psy a lidmi.
Proto je jaký je, nedůvěřivý, nekontaktní, bojácný, uzavřený a bohužel i zlomený ze ztráty domova i paničky-stále ji vyhlíží
První dny ani nechtěl vylézt z boudy, nechtěl jist.
Když jsem za ním začala chodit vrčel a schovával se. Manipulace šla jen přes odchytovou tyč, posléze začal spolupracovat i přes smyčku na vodítku, takže už ho můžu dostat ven na procházku, kde se přepne a zajímá ho vše kolem. Procházky nikdy neměl ale teď je miluje.
Každým dnem je lepší a víc komunikuje. Snažíme se ho sbližovat s asistenčními fenami, které ho dokážou přepnout z nedůvěry k člověku. Daří se to a začíná se zajímat o dění kolem sebe.
Potřebuje však jiné prostředí, díky problému s manipulací by byl ideální dům se zahradou a přátelskou fenkou, která by mu pomohla najít cestu zpět k člověku, ale on by si chodil volně po zahradě i do určitých místností.
Fajn by byl přístup alespoň do technické místnosti, nebo kotelny kde se topí. Byl zvyklý být s paní doma. O to těžší jsou pro něj současné změny.
Našel by se někdo, kdo by měl zájem tomuto smutnému pejskovi poskytnout domov nebo dočasku?
Prosím ne k malým dětem a ne do bytu.
Více informací nebo osobní seznámení je možné po tel. dohodě na čísle 604310280 prosím pište SMS ozvu se. Beny se nachází u nás v psím domově Pod křídly anděla v Žerotíně u Olomouce. Prosíme sdílejte...

Fotogalerie