ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Blog

Další otřesný případ týrání

Další otřesný případ týrání

Další otřesný případ týrání. Dostali jsme v pátek po 21h prosbu o pomoc pro dva psy s těžkou podvýživou v ještě horších podmínkách. Takže nebylo možné jednat jinak než rychle. Hned v sobotu jsme se vydali na cestu. Majitel psů, který je odsouzen k trestu odnětí svobody na mnoho let, nechal tyto chudáky známému, který k nim však neměl vztah a chtěl se jich zbavit, nejdřív je nabízel známým ale nikdo o takové křížence pes černý 8 let a fenka černá s hnědým pálením 2 roky neměl zájem proto se rozhodl, nechat je zemřít hladem. Jak řekl 4 měsíce je už tak dost, aby se staral o čokly, které ani nechtěl a netajil se tím, že by je i zlikvidoval, kdyby nepošli hladem. Ale nejdříve tvrdil, že vůbec nechtějí nic jist.
Psi byli pouštění z kůlny plné vlastních exkrementů dle sousedů jen výjimečně. Prostě hrůza. Co nás navíc šokovalo, že si pořídil dalšího psa, fenu ale to už na hlídání. Nechápeme čeho. Tu měl teprve 10dní přes inzerci.. daruji.. Takže fena se dostala z kotce na provaz ven, kde nebyla ani bouda, pouze stará mokrá peřina. Prostě z bláta do louže.
Naložili jsme dva podvyživené psy, ale nemohli se smířit s tím, že bychom tam tu chudinu se smutným pohledem nechali, obzvláště, když měly přijít mrazy.
Tak šla Denča vyjednávat, nejdříve nechtěli, ale nakonec nám ji za trojku prodali. Co chcete dělat?
Nebyla ani zanedbaná ani týraná a absence čipu i očkování není na odebrání psa. Byly jsme šťastné, že je máme všechny tři. Z počátku byli ti dva ustrašení a třepali se zimou ale piškoty a teplé oblečky i pohlazení z nich udělaly vděčné stvoření. Jsou úžasní všichni 3. Byli jsme na vyšetření plus odběry krve, lékaři byli zděšení v jakém stavu ti psi přežili fenka při výšce v kohoutku 55cm jen 13, 2kg a pejsek při výšce 50cm 9,4kg, takže už kachexie, poslední stadium před smrtí. Díky tomu, že oznamovateli nebyl osud psů lhostejný a okamžitě jednal a nahlásil případ, mohli jsme i my reagovat včas. Velké díky oznamovateli!
Výsledky krve dopadly celkem dobře, takže jsme dostali speciální veterinární granule, vitamíny i kloubní výživu a krmíme několikrát denně po malých dávkách, aby si žaludek zase zvykl na příjem potravy. Samozřejmě chvíli potrvá než se dají do pořádku a budou moci naočkovat, čipovat a kastrovat, ale hlavní je, že už jsou v teple a bezpečí.
Už teď budeme rádi, pokud by si je někdo zamiloval a chtěl poskytnout domov, aby nás kontaktoval.. Bylo by krásné, kdyby šli brzo po léčbě domů. Dvouletá fenka X Husky může do adopce už dříve ta je zdravotně v pořádku. Po karanténě ji čeká ještě očkování a kastrace.
Tyto i ostatní případy nás stojí nemalé peníze, proto budeme vděčni pokud by nám chtěl někdo z vás na krmení, nebo veterinu přispět libovolnou částkou na transparentní číslo účtu našeho spolku Zastavme Utrpení Fio banka 2501307114 /2010

Fotogalerie