ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Blog

Ozzy hledá domov

Ozzy hledá domov

Ozzy hledá domov. Ozzy se narodil 30.1.2020 je to krásně stavěný Pitbull 29kg. Dostali jsme prosbu, abychom ho umístili u nás a nešlo říct ne, hlavně díky podmínkám ve kterých byl.
Proto jsme vykoupili i klec na fotografii ve které trávil čas, když byli majitele ve škole a v práci.
Pořídil si ho neuváženě velmi mladý pár, který neměl zkušenosti a velmi energický pes, který začal likvidovat byt v důsledku nedostatku pohybu a aktivit dostal klec.
A tak začal chytat paniku, štěkal, kňučel a dobýval se ven. To ale vytáčelo sousedy a začali si stěžovat.
Mladý pár, nechtěl přijít o bydlení a tak se rozhodl vzdát raději psa. Bohužel pozdě, protože klec Ozzymu způsobila separační úzkost a frustraci pokud se zavře do místnosti.
Bohužel se z klece v bytě stává trend, ale málokdo chápe jak moc může zvíře trvale poškodit. To, že pes ničí neznamená, že je třeba ho zavřít, ale naopak začít u sebe a zjistit, kde dělám chybu. Hlavní je nedostatek pohybu a aktivit při kterých aktivní psi vybijí svou negativní energii, která při nahromadění může přejít v agresi a zkratovitému chování. Na vině ale není pes, ale člověk.
Proto je třeba vždy vybírat psa podle svých schopností, zkušeností a stylu života.
K pasivním lidem, navíc z nedostatkem času, aktivní psi nepatří stejně tak jako k seniorům nejsou vhodné štěňata a k začátečníkům psi, kteří potřebují znalosti a vedení.
Píšu to záměrně, aby se, nám na Ozzyho nehlásili mladí studenti bez znalostí a zázemí nebo rodiny s malými dětmi, kde nebude čas na Ozzyho výchovu a aktivity, které nutně potřebuje.
Není to v žádném případě ani pes "venkovní '' na zahradu nebo do kotce.
Hledáme mu aktivního člověka s autoritou/ rodinu kde je v oblibě turistika, výlety do přírody, běh.
Prostě nadšenci pro pohyb stejně jako Ozzy.
Je zvyklý fungovat u nás doma ve smečce, ale se všemi psy nevyjde, žárlí je v pubertě snaží se prosazovat a musí se hodně korigovat, proto ideálně jako jedináček nebo k feně stejně velké a větší.
Potřebuje pravidla a hranice jinak zneužívá situace a neposlouchá stejně jako děti.
Velká výhoda by byla práce z domu, nebo kdyby mohl Ozzy do práce s pánečkem/paničkou. Samota mu nedělá dobře, ale učí se a pár hodin už zvládne.
Miluje vodu, jízdu autem a vůbec cestování.Je velmi přátelský, má rád dospělé i děti, zvládne i kočky ale musí se z počátku hodně hlídat než si zvykne.
Je očkovaný, čipovaný a kastrovaný.
Zájemci prosím pouze pište sms na tel. 773797617 odkud jste, více info o vás a rodině a co Ozzymu nabízíte... Ozvu se.
Po domluvě je možné přijet se seznámit a vyvenčit ho. Ozzy se nachází u nás v psím domově Pod křídly anděla v Žerotině u Olomouce.

Fotogalerie