ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Blog

Roční Rexo-další případ zničeného psa

Roční Rexo-další případ zničeného psa

Roční Rexo-další případ zničeného psa, který se dostal jako štěně k seniorům.
Nepoznal nic než řetěz, takže je silně teritoriální, majetnický, agresivně reaguje na jakoukoliv manipulaci, nezná pravidla, výchovu, vodítko, náhubek. prostě pouze pes na hlídání, který se stal nezvladatelný, protože na seniora o berlích skákal tak, že hrozil pád a důchodce se už obával psa i krmit. Nakonec se ho rodina po domluvě vzdala.
Velké poděkování patří Adriana Jagerská
, která přesto, že nemá s takovými psy zkušenosti, postarala se, aby ho veterinářka nasedovala, převezl se na očkování, karanténu a poté ho přepravila s náhubkem v přepravce až k nám do psího domova Pod křídly anděla.
Rexo je v současné době neudatelný a přesto, že s ním pracuji posouvá se jen velmi pomalu. Další úplně zbytečně zničený pes, který tady bude trčet na převýchově, protože se zase nějaký nezodpovědný člověk rozhodl věnovat štěně velké rasy seniorovi, který měl už před rokem problém s chůzi a zdravím.
Za toto by měli lidé platit pokuty. Je to bezohledné a nefér k vůli těm psům.
Rexa nyní čeká kastrace, věříme a ze zkušeností víme že i ta má velmi dobrý vliv na takové psy. Ale i tak je to běh na dlouhou trať.
Měli jsme tady lidi, kteří nám doporučili eutanazii, ale je to roční pes a za to jak se chová mohou lidé a ne on, proto mu chceme pomoci a věříme v jeho nápravu. (Přesto, že při manipulaci je zatím pro naše bezpečí a jištění nezbytná odchytová tyč, která mu však nijak nemůže ublížit.)
Pokud by nám chtěl někdo přispět na veterinární náklady a krmení budeme vděční.
Transparentní číslo účtu spolku Zastavme Utrpení je 2501307114 /2010

Fotogalerie