ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Blog

Chybíš nám Čiroušku

Chybíš nám Čiroušku

S bolestí v srdci vám, kteří jste tohoto obra s velkým srdcem znali, oznamujeme, že nás dne 3. 8. 2020  v odpoledních hodinách nečekaně opustil. Usnul na své matraci a už se nevzbudil.
Čiroušek měl, od chvíle co přišel, problémy s přední tlapou (se zápěstím), velmi těžce našlapoval, dva dny před koncem mu otékaly klouby, a když se oteplilo, špatně se mu dýchalo. Nebyl na tom dobře ani se srdcem, měl ale stále velkou chuť k jídlu na pamlsky, maso a miloval hru s míčky... Dostával chondroprotektiva i léky od bolesti a proti zánětu, poslední 2 dny se ale velmi zhoršil na zadní nohy... Chtěl si hrát a běhat, ale když se chtěl otočit, padl na zadek. Doktor nasadil kortikoidy, protože u něj žádná fyzioterapie s masážemi fakt nešla, nechal se už převést, pohladit, mohla jsem za ním do výběhu hrát si s ním s míčky, ale když se mu mělo pomoct zvednout, pokud sedl a nemohl vstát, tak by kousl, zvednout se nenechal... Veterinář nám řekl, že je to vše moc rychle a vidí ten průběh nejspíš na metastázy v těle v důsledku rychlého kolapsu pohybového aparátu. Přáli jsme si pro něj pomoc a ona přišla v úplně jiné formě než jsme čekali... Usnul a už se nevzbudil... Byl to šok...
Byl to úžasný pes, neoprávněně s nálepkou „zlý a agresivní". Pes, který zažil v životě od lidí, které miloval, mnoho zklamání, ale i přesto všechno k nám lidem našel opět cestu.
Milovala jsem ho jako naše psy a myslím, že i proto mi dovolil víc než ostatním. Nesmírně mě mrzí, že odešel v teprve nedožitých 7 letech, a že se k nám nedostal dříve... Chybíš nám Čiroušku.

Fotogalerie